Meer dan 20.000 unieke items
Tot wel 70% korting op de Opel prijs
Over ons

Over ons

Veel hobbyisten en restaurateurs van klassiekere en ‘Youngtimer’ auto’s weten de kwaliteit en nieuwe originele Opel onderdelen te waarderen en nemen een wat ander prijsniveau voor lief.

De belangrijke voordelen van nieuw en origineel zijn:

Na vele jaren gespecialiseerd te zijn geweest in gebruikte Manta en Ascona onderdelen werd in 2007 de overstap gemaakt naar nieuwe originele Opel onderdelen. 
Met name in het buitenland bestond er grotere kans om nieuwe (oude) onderdelen te vinden, veel dealers hebben oude voorraden op een zolder of een kelder en willen deze tegen gereduceerde prijzen opruimen.

Omdat COPE uitsluitend onderdelen overneemt uit oude magazijn bestanden bestaat de mogelijkheid dat een onderdeel of de verpakking aangetast is. Te denken valt aan vliegroest, vieze/ beschadigde of afwezige verpakkingen en stof. COPE garandeerd dat deze onvolkomendheden nooit de werking van het onderdeel zullen beïnvloeden.


In korte tijd heeft COPE enkele magazijnen in Duitsland en Oostenrijk nageplozen en partijen onderdelen aangekocht. Door deze partij inkoop kunnen de COPE verkoopprijzen tot wel 70% lager uitvallen dan de laatst bekende Opelprijs. Ook gerichte inkoop behoort tot de activiteiten, door moeilijk verkrijgbare onderdelen op te sporen, in te kopen of op verzoek van de klant een gewenst onderdeel te bestellen. Speciaal bestelde Opel onderdelen komen altijd rechtstreeks uit het magazijn van een Opel dealer.

Reproductie

Hoewel 95% van de webshop onderdelen nieuw en origineel Opel zijn, hebben we enkele gereproduceerde onderdelen opgenomen. Deze onderdelen zijn altijd te herkennen aan de letter 'i' of 'R' achter het opel onderdeelnummer. Bijv. 5 50 123 is een originele remcilinder, 5 50 123i is een reproductie remcilinder.


COPE richt zich op onderdelen van speciale Opel modellen uit de jaren 70/ 80 en 90. Ook klassiekers en Yountimers ‘to be’ zijn onder aandacht. Van jongere modellen zijn onderdelen verkrijgbaar in de groep Opel nieuw.

Webshop
In de webshop zijn alle bij COPE voorradige nieuwe onderdelen van het betreffende model opgenomen. Het betreffen vaak één of slechts enkele stuks. Op verzoek kan een gewenst onderdeel worden opgespoord in binnen en buitenland.


Veel onderdelen zijn niet meer leverbaar via de centrale inkoop van de fabrikant, COPE is aangesloten bij een Europese Opel dealernetwerk (1200 deelnemers) waarbij we de betreffende magazijn-voorraden kunnen inzien.

Basis kenmerken

Tenzij anders wordt vermeld zijn de onderdelen geschikt voor alle Opel Modellen. In een enkel geval is een onderdeel speciaal geschikt voor RHD, ofwel Right Hand Drive. Dit betekend dat het stuur aan de rechter kant in de auto is geplaatst (het voertuig rijdt dan links op de rijstrook zoals in het Verenigd Koninkrijk/ Japan en bijvoorbeeld Australië). LHD betekend Left Hand Drive ofwel het stuur zit aan de linker kant, het voertuig rijdt dan aan de rechter kant van de rijstrook zoals in Europa en de rest van de wereld.

Ongeacht RHD of LHD wordt met links de linker zijde van de auto bedoeld en met rechts de rechter zijde. Deze positie is altijd van achter de auto bezien.

auto LR

  1. Je bent hier:  
  2. Home
  3. Over ons